Eko pisma

Razmišljujoči zapis: Večna Treblinka, človekov odnos do živali in holokavst
»Če trpljenje lahko rodi kaj dobrega, je to gotovo odločenost nekaj trpinčenih, da zaradi prestanega gorja skušajo zmanjšati trpljenje drugih.«  Težko je začeti s pisanjem vrstic o knjigi, ki slehernemu med nami nastavlja zrcalno sliko družbene ureditve, za katero smo odgovorni,...

Preberi več

Zdravnica trdi, da bolan človek mora jesti še več mesa
V reviji Polet je mag. Nada Rotovnik Kozjek, dr.med. v članku Moj krožnik v bolezni zapisala: »Pri bolezenskih stanjih večje dileme ni: če bolezenske težave še niso prizadele ledvic, na krožniku nekoliko povečamo delež beljakovinskega vira, kot so ribe in...

Preberi več

Biodinamično kmetijstvo in zakopavanje govejih lobanj
Na internetu lahko preberemo, da je biodinamično kmetijstvo najboljše od vseh vrst načinov pridelovanja hrane. Res jih je potrebno pohvaliti, da ne uporabljajo kemičnih škropiv, da imajo veliko znanja o zeliščih in njihovih pozitivnih učinkih pri gojenju rastlin... Toda kaj...

Preberi več

Z vegansko hrano bi v Sloveniji bistveno povečali samooskrbo
Dejan Židan, minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, je v intervjuju za Žurnal dejal: »Naša samooskrba z različnimi vrstami zelenjave in vrtnin je od osem do 38 odstotkov, vendar ni potrebe, da je tako, saj imamo za zelenjadarstvo idealne možnosti....

Preberi več

Eko pismo: Kdaj bo slovenska stroka priznala, da živalske beljakovine niso nujne?
Naši uradni prehranski strokovnjaki ob vsaki priložnosti poudarjajo, kako bi moralo naše prehranjevanje obvezno vključevati belo in rdeče meso, ribe severnih in južnih morij ter jajca, pa tudi mleko in mlečni izdelki nikakor ne bi smeli izostati. ...

Preberi več