Splošni pogoji za uporabo spletnih vsebin/storitev spletnega portala www.ekomagazin.si

1 Uvodna notica

Splošni pogoji za uporabo spletne strani www.ekomagazin.si zajemajo pogoje uporabe vsebin in storitev portala. Splošni pogoji imajo naravo zavezujočega pravno veljavnega sporazuma med ponudnikom in obiskovalci oziroma uporabniki spletnega portala www.ekomagazin.si.
Z vstopom na spletni portal www.ekomagazin.si potrjujete, da ste s splošnimi pogoji, katerih določbe vas tudi zavezujejo, seznanjeni in da z njimi soglašate.
Ponudnik, lastnik in urednik-upravitelj spletnega portala Ekomagazin.si (v nadaljevanju: ponudnik) je podjetje Animata d.o.o, Krekova ulica 19, 2000 Maribor.

 

2 Kratka predstavitev spletnega portala www.ekomagazin.si

Osnovni namen spletnega portala www.ekomagazin.si je informirati najširši krog bralcev oziroma obiskovalcev o novostih in trendih na področju ekoloških dognanj in praks ter jih ozaveščati in spodbujati za do sebe in okolja odgovornega načina bivanja. Tak namen se vklaplja v splošne zahteve po udejanjanju družbeno odgovornega ravnanja in načina življenja.
Portal je namenjen širokemu krogu obiskovalcev, ne glede na izobrazbo, spol, in socialni položaj. Objave so takšne narave in tako oblikovane, da so ciljnemu občinstvu zlahka dosegljive in razumljive, hkrati pa vsebine ohranjajo primerno raven kakovosti in verodostojnosti.

Notica o omejitvi odgovornosti ponudnika
Na spletnem portalu www.ekomagazin.si so objavljene tudi vsebine, ki posredno ali neposredvno zadevajo zdravje ljudi (in tudi živali), bodisi v obliki splošne predstavitve določenih tem s tega vsebinskega ob močja, bodisi da gre za mnenja, nasvete in priporočila, usmerjena k večji izobraženosti obiskovalcev portala in dobrobiti njihovega zdravja. Vse te vsebine so skrbno, vestno in po najboljših močeh izbrane iz zanesljivih virov ali pa so sad strokovno podkovanih avtorjev.
Kljub temu Animata d.o.o. kot ponudnik spletnega portala www.ekomagazin.si kakor tudi avtorji prispevkov ne prevzemajo nikakršne odgovornosti za morebitno osebno, stvarno in premoženjsko škodo, ki bi lahko nastala ob upoštevanju nasvetov s tega portala in ki nikakor ne nadomešča nasveta ali pregleda pri zdravniku. Pri težjih ali trajnejših zdravstvenih tegobah pa vam celo priporočamo, da poiščete zdravniško pomoč.

 

 

3 Dostopnost spletnega portala www.ekomagazin.si

Portal je praviloma dostopen vse dni v letu, 24 ur na dan. Vendar pa ponudnik ne more jamčiti dostopa do portala ob morebitnih izpadih v omrežjih ponudnikov povezav ali kakršnihkoli drugih izpadih (denimo izpadu oskrbe z električno energijo), na katere ponudnik ne more neposredno vplivati, oziroma v primeru višje sile.
V primeru tehničnih težav, ki neposredno zadevajo ponudnika, si ta pridržuje pravico do krajših ustavitev dostopa do spletnega portala www.ekomagazin.si, v primeru vzdrževanja in zamenjave opreme pa tudi do daljših ustavitev.

 

 

4 Intelektualna lastnina/avtorske pravice uporabnikov

Uporabnik z objavo svojih vsebin na spletnem portalu www.ekomagazin.si. omogoča in dovoli javno prikazovanje le-teh v vseh zakonsko določenih in etično sprejemljivih oblikah in hkrati dovoljuje, da si tretja oseba te vsebine prenese na svoj računalnik z namenom začasne ali trajne uporabe. Ponudnik ni odgovoren za obliko nadaljnje uporabe in morebitne manipulacije oziroma zlorabe vsebin spletnega portala Ekomagazin.si s strani tretjih oseb.
1 Ponudnik ne odgovarja za vsebine, ki so s strani uporabnikov objavljene na spletnem portalu www.ekomagazin.si. Ponudnik si pridružuje pravico odstraniti vsebinsko neprimerna sporočila, ki ne spoštujejo zavez uporabnika.
Obiskovalec/uporabnik spletnega portala www.ekomagazin.si se med drugim zaveže, da:
• ne bo distribuiral avtorsko zaščitenih vsebin ali vsebin, ki jih najde na portalu in so v lasti druge pravne ali fizične osebe;
• se v svoji komunikaciji ne bo zatekal k žaljivemu načinu izračanja, groženjam, slabšalnemu izrazoslovju, poniževanju in podobnemu, in storitev portala ne bo uporabljal z namenom objavljanja ali propagiranja vsebin, ki so v nasprotju z veljavno zakonodajo in splošno sprejetimi etičnimi normami;
• ne bo nadlegoval drugih uporabnikov, če ti izrazijo svoje nestrinjanje znotraj komunikacije;
• storitev ne bo izrabljal v komercialne ali kakršnekoli druge pridobitne namene;
• ne bo skušal pridobiti osebnih podatkov drugih uporabnikov;
• ne bo komuniciral z drugimi uporabniki v imenu drugih oseb;

 

 

5 Intelektualna lastnina/avtorske pravice ponudnika spletnega portala www.ekomagazin.si.

Vsebina spletnega portala www.ekomagazin.si v kakršnikoli obliki (razen prispevkov uporabnikov) je v skladu z veljavnimi zakonskimi avtorskimi in drugimi pravicami, ki zadevajo intelektualno lastnino, v lasti ponudnika spletnega portala www.ekomagazin.si.

Vsebina portala je obiskovalcem/uporabnikom kot informacija na voljo le za njihovo osebno uporabo ter se ne sme uporabljati za kakršnekoli druge namene brez predhodnega pisnega soglasja ponudnika.Teksti, fotografije in video posnetki, objavljeni na spletni strani www.ekomagazin.si so last podjetja Animata d.o.o..
Prepovedano je objavljanje vsebin/tekstov in fotografij, ki so objavljene na tem portalu v komercialne namene v kateremkoli mediju.
Vsak primer neupravičene uporabe bo avtor preganjal kazensko in odškodninsko.

Vsebine so na voljo po pisnem dovoljenju avtorja po naslednjem ceniku (ali po dogovoru):
Tekst 200,00 € + DDV
Fotografija: 100,00 € + DDV

Komentarji izražjo izključno stališča posameznih komentatorjev in niso povezani, ali kakorkoli spreminjani s strani urednika tega bloga.

Pisma bralcev - EKO-PISMA

Pisma obiskovalcev oziroma bralcev portala objavimo le pod pogojem, da niso zlonamerna in žaljiva, za resničnost trditev v njih pa avtorji odgovarjajo sami. Takšnih pisem po poprejšnji argumentirani presoji seveda ne bomo mogli objaviti, kar velja tudi za prispevke, katerih trditve zbujajo utemeljeno domnevo, da ne slonijo na resničnih dejstvih. 

 

 

 O PIŠKOTKIH NA WWW.EKOMAGAZIN.SI

Kaj so piškotki?

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave uporabnikov s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Zakaj so piškotki potrebni?

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Najpogostejše funkcije e-poslovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je s tem bolj učinkovito in prijetno.

Zakaj spletne strani uporabljajo piškotke?

Piškotke uporablja večina spletnih strani, so priročno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika. Razlogov za uporabo piškotkov je tako več, kot prvi gotovo njihova lastnost shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev (spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju raznih statistik, o navadah spletnega uporabnika – saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani. Podjetja lahko s pomočjo piškotkov ocenijo učinkovitost zasnove svojih spletnih strani, kot tudi ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo uporabnikom na svojih spletnih straneh.