Kako premagati negativnost in kaos

Osnova zakona privlačnosti nas uči, da pritegujemo stvari, na katere najintenzivneje mislimo. Podobno privlači podobno, pozitivne in negativne misli povzročijo pozitivne in negativne rezultate.

Kako zadeva deluje? Ljudje, kamenje, rastline, živali ... vse, kar sestavlja vesolje, je energija. Glede na nauke kvantne fizike je energija posamezne stvari določena z njenimi vibracijami ali frekvenco le-teh. Celo vsaka misel ima svojo frekvenco. Kvaliteta naših misli in življenjska energija (prav tako znana kot “chi” ali “prana”) je tisto, kar priteguje izkušnje. Negativne misli ustvarjajo nizko vibracijsko frekvenco, pozitivne misli pa, nasprotno, visoko vibracijsko frekvenco.

Vsi ljudje v vsakem trenutku oddajajo energijo (positivno/močno/visoko ali negativno/šibko/nizko). Najnižje frekvence povzročajo žalost, depresija, negativnost ter jeza. Srednje frekvence predstavljajo stanje, v katerem vedno znova ponavljamo ista stara dejanja. Najvišje frekvence so rezultat sreče, v okviru katere ste v toku življenja in pritegujete ter manifestirate, kar si srce zaželi.

Drugi ljudje se lahko napajajo na tej energij. Vsi smo to že doživeli, ko smo se poslovili od osebe s pozitivno energijo in se počutili pozitivno, polni energije ter navdiha. Žal se dogaja tudi obratno: občutek negativnosti, izčrpanosti ter izsušenosti v prisotnosti negativne osebe.

Življenje, težave ter ovire za nas predstavljajo možnost rasti ter učenja. Na življenje lahko gledate kot na tečaj preskakovanja ovir. Lahko se soočate z njimi in preskakujete eno po eno, se pri vsaki zadržite toliko časa, kot ga zahteva ter jo za sabo pustite možnejši in pametnejši. Ko boste dosegli neko ciljno črto, boste v sebi občutili globoko zadovoljstvo. Na drugi strani lahko ovire razumete kot razlog, da odnehate - v tem primeru se oddaljite od iskanja svoje poti, namena ter destinacije.

Če se resnično potrudite, potem lahko iz vsake situacije izvlečete nekaj pozitivnega. Pesimistom je težko videti pozitivnost, saj lahko negativnost postane navada, slednje pa je precej težko premagati. Vendar se jim lahko uprete. Če v sebi prepoznate negativno vedenje, lahko postanete odgovorni zase in se zavedate energije, ki jo nosite ter prenašate na druge. Ko sprejmete odgovornost za svoje misli, stališča, besede, dejanja ter okoliščine, boste oboroženi za ustvarjanje novih, pozitivnih izbir, ki bodo za vas oblikovale novo realnost.

5 načinov, kako se spopasti z negativnostjo ter kaosom

1.Poskusite reči “stop” ali “ven” takoj, ko negativne misli vstopijo v vaš um. Ne glede na to, kako neumno in čudno se to sliši, pa lahko ta zvok resnično deluje. Poskusite in opazili boste nižje ravni negativnosti v mislih.

2.Preprosto se ustavite, vdihnite ter poiščite notranje vodilo. Pomislite na nekaj, za kar ste hvaležni, saj bo to tako zmotilo vaš ego ter odstranilo negativne misli.

3.Spremenite pogled na stvar ter se vprašajte, ali bo situacija imela dolgoročne učinke na vaše življenje. Če ne, jo preprosto izpustite. Naučite se, kako izpustiti stvari, ki jih ne morete nadzorovati.

4.Naučite se biti opazovalec namesto aktivni udeleženec, poslušalec namesto govorec; vsaka stvar ne potrebuje reakcije.

5.Odstranite dramo iz svojega življenja, naj gre za nezdravo razmerje ali odvračujoče okolje. Obkrožite se s pozitivo. Tako preprosto je, da. Bodite odgovorni za energijo ter vibracije, ki jih prinašate svetu in ne pozabite: to, kar date, se vam bo desetkrat povrnilo.