Za urejen videz je barva za obrvi v resnici zelo pomembna

Danes je barva za obrvi vedno bolj aktualna in zdi se mi, da je tudi vedno več punc, ki posežejo po takšnih izdelkih. Predvsem so to punce, ki imajo zelo svetle in neizrazite obrvi ali pa takšne, ki imajo redke in neenakomerne obrvi že po sami naravi, ali pa so si včasih preveč pulile in redčile, da jim sedaj ne rastejo več. Še posebej pa se barva za obrvi dobro obnese pri tistih, ki imajo zelo aktiven življenjski slog, saj jim to zelo olajša vsakodnevno ličenje, saj lahko takšna barva zdrži tudi do več tednov. Navsezadnje so naše obrvi zelo pomembne in je dobro, da jim namenimo nekaj pozornosti, saj:

  1. Ščitijo oči pred znojem, dežjem in drugimi tekočinam, ki lahko kapljajo s čela. Tako lahko obrvi usmerjeno takšne tekočine stran iz oči.
  2. Tudi preko obrvi izražamo čustva, saj njihova oblika in gibanje prispevata k neverbalni komunikaciji. 
  3. Obrvi, ki so lepo estetsko urejene, lahko tudi uravnotežijo obrazne poteze in tako ustvarijo lepši videz.
  4. Močno pripomorejo tudi k prepoznavnosti obraza, saj si jih nezavedno zaznavamo in si jih zapomnimo. Zato velikokrat tudi hitro opazimo, če si je kdo uredil obrvi kako drugače, saj se nam zdijo nekoliko nenavadne.

Je pa tudi ogromno modnih smernic, ki narekujejo katere sotrenutno aktualne oblike obrvi. Pri temu je barva za obrvi idealna, saj ne posega toliko v našo naravno strukturo obrvi, saj ta ni doživljenjska, kot pa tudi moda ne.

Za urejen videz je barva za obrvi v resnici zelo pomembna

Na takšen način lahko tudi malo eksperimentiramo in preizkusimo kaj nam paše in kaj nam je všeč ali ne. Tako lahko lažje najdemo kombinacijo, ki paše k našemu karakterju in naravi, saj lahko že z najmanjšo potezo ustvarimo zelo drugačen videz.